Wie ben ik

        Wie ben ik?

Mijn naam is Geoske Stiefelhagen, geïnteresseerd in paarden, zowel in het rijden zelf, maar ook in de theorie erachter.

Door meerdere vooropleidingen (zie C.V.) heb ik geleerd om naar het hele plaatje (oorzaak/gevolg, fysiek en mentaal) te kijken en niet alleen naar 1 specifieke klacht. Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring als (dieren)fysio, maar waar ik tegenaan loop is dat het nogal subjectief blijft, zoveel behandelaars, zoveel meningen. En wat is nu de invloed van de ruiter tijdens het rijden? Ik mis een stuk objectiviteit in het rijden, Er zijn zoveel meningen over hoe een paard moet lopen en ik denk dat het heel afhankelijk is van het niveau van de ruiter en  watvoor paard het is. Wat voor het ene paard een prima training is, kan voor het volgende paard totaal niet werken.

Toevallig kwam ik in aanraking met een digitaal drukmeetsysteem, hierdoor zag ik veel nieuwe mogelijkheden om het paardrijden te objectiveren.
Door mijn ervaring als fysio en dierenfysio en nu een objectief beeld erbij te hebben hoop ik te kunnen analyseren waar het probleem in zit:
ruiter, zadel of paard. En wil ik hiermee naar het totaal kijken om combinaties te optimaliseren. Vele proefmetingen, trainingen,  meekijken met zadelpassers met meetsysteem, verdieping in wetenschappelijke onderzoeken en proefschriften hebben bijgedragen  aan mijn huidige kennis over het drukmeetsysteem.

Ik ben geen zadelpasser en ik heb ook geen ambities in die richting. Wel geloof ik in een goede samenwerking tussen professionals.  Dat is waar de paardensport in mijn ogen naar toe gaat. Met de metingen kan de klant ook zelf naar een zadelpasser toe,  of nodig de zadelpasser/instructeur/……. uit om bij de meting aanwezig te zijn, dat is vast voor alle partijen interessant!