Nieuws

Quickscan bij Drunens Ruiterhuis

Komende zaterdag 20 april is Equi-Motion aanwezig bij het Drunens Ruiterhuis tijdens de mega magazijnopruiming. Hier is het weer mogelijk om de houding en zit te laten testen op de bok met de drukmat en neemt u deel aan het huidige onderzoek. In dit onderzoek kijken we naar de invloed van het bekken en de lendenwervels van de ruiter op het rijden. Hiervoor wordt de stand en beweeglijkheid van het bekken van de ruiter getest en vragen we je om een korte vragenlijst in te vullen over de onderdelen waar je moeite mee hebt tijdens het rijden. Als je als ruiter bewust bezig bent met de training van jouw paard of pony en ouder bent dan 12 jaar kom je in aanmerking om deel te nemen.

Equi-Motion bij Ladiesnight Epplejeck 27 Maart 2019
Afgelopen woensdag aanwezig geweest bij de Ladiesnight van de Epplejeck in Eindhoven. Het was een zeer geslaagde en goed bezochte avond. Er zijn veel ruiters langs geweest om met behulp van de drukmat te kijken hoe ze zitten en daarmee gelijk een bijdrage aan het nieuwe onderzoek geleverd hebben. Iedereen bedankt voor de interesse! Ook het personeel van Epplejeck is bewust met de houding bezig.
De gegevens die we verzameld hebben worden nu verwerkt, maar het onderzoek is nog niet afgerond. Binnenkort komt er misschien nog wel een mogelijkheid om deel te nemen en je zit te testen! Houd hiervoor de Facebookpagina in de gaten.

Equi-Motion verricht metingen tijdens Back to the future van Dressage Pro
Equi-Motion heeft metingen verricht bij Dressage Pro Live evenement, het thema was ‘Back to the future’ en verschillende innovatieve ontwikkelingen in de paardensport kwamen aan bod. De stand was druk bezocht en er was veel interesse in de Quickscan (waarbij de symmetrie van de ruiter op de bok werd gemeten en de mogelijkheden wat betreft clinics.

Equi-Motion in de Hoefslag!
Equi-Motion stond in het oktobernummer van de Hoefslag, over innovatieve ondernemers in de paardensport! Een mooi interview over Equi-motion, de visie en de werkwijze. Hier is het InterviewHoefslag artikel te lezen.

Equi-Motion op Balans Hippique 24 Maart 2018
24 maart 2018 stond Equi-Motion op Balans Hippique, een mooi evenement over paarden en gezondheid, tevens stond ook weer de innovatie in de paardensport centraal. Het vond plaats in Hippisch Centrum Exloo. Veel interessante clinics van Rien van der Schaft, bondscoach dressuur, Equestic, de sensor tijdens het rijden, Hylofit, hartslagmeting waren er te zien.

Aanmelden voor de nieuwsbrief: