Wie ben ikWie ben ik?
Mijn naam is Geoske Stiefelhagen en ik ben al mijn hele leven geïnteresseerd in paarden. Niet alleen in het rijden zelf, maar ook in de theorie erachter.
Na mijn studie als fysiotherapeut ben ik dan ook doorgegaan voor dierenfysiotherapeut, daarnaast heb ik nog wat specialisaties gevolgd: geriatrie (fysiotherapie voor de oudere mens) acupunctuur, (dry needling en medical taping). Hiermee heb ik geleerd om naar het hele plaatje (oorzaak/gevolg, fysiek en mentaal) te kijken en niet alleen naar 1 specifieke klacht. Ondertussen heb ik me ook gespecialiseerd in echografie en ben in het bezit van een echografie apparaat. Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring als dierenfysio, maar waar ik tegenaan loop is dat het nogal subjectief blijft, zoveel behandelaars, zoveel meningen. En wat is nu de invloed van de ruiter tijdens het rijden? Ik mis een stuk objectiviteit in het rijden. Er zijn zoveel meningen over hoe een paard moet lopen en ik denk dat het heel afhankelijk is van wat voor paard het is.

Wat voor het ene paard een prima training is,
kan voor het volgende paard totaal niet werken.

Toevallig kwam ik in aanraking met een digitaal drukmeetsysteem, hierdoor zag ik veel nieuwe mogelijkheden om het paardrijden te objectiveren. Door mijn ervaring als fysio en dierenfysio en nu een objectief beeld erbij te hebben hoop ik te kunnen analyseren waar het probleem in zit: ruiter, zadel of paard. En hoop ik hiermee ook door naar het totaal te kijken combinaties te optimaliseren.
Vele proefmetingen, trainingen, meekijken met zadelpassers met systeem, verdieping in wetenschappelijke onderzoeken en proefschriften hebben bijgedragen aan mijn huidige kennis over het drukmeetsysteem.