Inzicht in de zit

Zitanalyse met de drukmat

Herken je dit?

Ben je ook bang voor een blessure bij je paard?
90% van de ruiters zit scheef en dit geeft niet alleen bij de ruiter maar ook bij het paard problemen, omdat je jezelf en je paard daardoor asymmetrisch belast. Vaak kost dit veel geld aan dierenarts en therapie, voor het paard wordt dit gedaan, maar de ruiter en dus de oorzaak wordt meestal vergeten.

Loopt jouw paard rechtsom makkelijker dan linksom?
En je hebt al allerlei therapeuten bij je paard gehad die dit probleem tijdelijk hebben opgelost, maar het komt steeds terug?

Heb je moeite met de overgang naar de galop?
Of juist vanuit de galop weer terug naar de draf. Krijg je hiermee weer zo’n klap in je rug waardoor je weer 3 dagen pijn in de onderrug hebt?

Zakt je zadel steeds naar 1 kant?
Heeft de zadelmaker dit weer opgelost, maar na een paar maanden is dit opnieuw een probleem?

Hoe zou het voor je zijn als:

Ja, dit is OOK voor jou weggelegd en daar ga ik jou bij helpen!

Ik ga je hierbij helpen

Veel ruiters lijken recht te zitten, maar meer dan 90% van de ruiters zit asymmetrisch in de drukverdeling. Doordat dit een gewoonte is, voelen ruiters zelf niet meer dat ze scheef zitten en kunnen dit ook niet corrigeren. Dit komt er alleen uit bij een drukmeting, andere methodes zorgen er vaak voor dat je nog meer je scheefheid traint.

Door mijn nauwkeurige drukmat en mijn 20 jaar ervaring als fysiotherapeute kan ik een gerichte analyse maken van de zit. Ik ga je helpen om zo symmetrisch mogelijk te zitten en te bewegen. Daarnaast kan ik gerichte oefeningen en advies geven om pijn te verlichten, beweeglijkheid of coördinatie te vergroten, Oook kunnen we samen welke behandelaar geschikt is om je verder te helpen, als dit nodig is.

In 1 sessie zet ik een stuk bewustwording aan, waardoor je anders gaan zitten en voelen. Met de oefeningen kan je in korte tijd je houding sterk verbeteren en hiermee voorkom je veel leed bij jezelf en je paard.

 

Zo gaan we het aanpakken:

Stap 1

stuur mij een mailtje of appje en we plannen een workshop op je eigen stal. Je kan ook aansluiten bij een bestaande workshop (deze komen op de agenda te staan)

Stap 2

- kort vraaggesprek - analyse met de drukmat - testen op de drukmat - oefenschema voor thuis - verslag van bovenstaande

Stap 3

je gaat thuis oefenen met de oefeningen en we hebben nog een evaluatie moment na enkele weken om te kijken hoe het gaat en om eventueel bij te sturen

Het resultaat

Na dit traject:

Wat je krijgt

Zit-analyse

Dit alles nu voor slechts (introductieprijs):

€ 85,- per persoon

Extra mogelijkheid voor clublessen en maneges

Er zijn ook opties voor clublessen of maneges die graag hun ruiters bewust willen laten worden van de teugelvoering. Dan kan er kortere sessie plaatsvinden ter introductie en geldt er een uurprijs. Neem even contact op hierover.

Workshop

€ 85,-

Luxe pakket

€ 195,-

Pro pakket

€ 399,-

Vragen die je misschien nog hebt:

Meestal zijn er zeker mogelijkheden, maar bij meer reistijd en km’s kan het zijn dat er meer deelnemers gevraagd worden of dat de prijs per persoon iets hoger ligt. Stuur mij even een berichtje via mijn contactpagina.

Door mijn beperkte tijd vind ik het heel fijn als deelnemers op tijd annuleren. Lukt dit niet binnen 24 uur, dan mag iemand anders op jouw plek deelnemen in de workshop. Ik kan helaas geen geld terug geven, aangezien mijn lopende kosten ook doorgaan.

contactpagina.

Ja zeker, door mijn ruime ervaring met mulipatholgie kan ik bij iedereen een stukje bijdragen aan verbetering, dus wees welkom!

Ja zeker! Hoe mooi is het als je meteen met een goede houding leert paardrijden, dat scheelt weer een hoop afleren. contactpagina.

Zeker, ik sta open voor samenwerking, neem even contact op contactpagina.dan bespreken we de mogelijkheden. Ik heb evt ook nog een netwerk aan professionals.

Natuurlijk, ik denk dat dit een hele mooie unieke aanvulling is op bestaande opleidingen en cursussen. Neem even contact op met mij contactpagina.

Reviews van mijn klanten

Babette heeft het 3 traject gevolgd met Zit-Analyse op de drukmat 2 maal, incl oefeningen en Houding en zit op het paard, met teugeldrukmeter en Analyse. Ik twijfelde of het probleem alleen bij het paard zat: Volgens mij zadelmaker was het het 'kip of het ei'- verhaal. Het paard was scheef door allerlei blessures en rechtrichten was echt een uitdaging! We hielden samen het probleem in stand. Het zitten op de drukmat was heel verhelderend, het bevestigde mijn gevoel dat ik scheef zat. Het hielp mij heel goed om oefeningen te doen op de mat en mee te kijken op het scherm. Nu heb ik een blij paard dat weer aan het werk is, een zadel dat recht blijft liggen en bewustwording van mijn houding en zit.
Babette
Doordat ik al wat op leeftijd ben (50 plus) heb ik al meerdere malen op de flexchair gezeten. Hier ben ik wel mee verbeterd, maar met de drukmat kwam duidelijk mijn scheefheid naar voren en kon ik niet meer compenseren. Super om dit zo duidelijk in beeld te krijgen. Mijn paard gaat nu fijner door de baan.
Marian
De zitanalyse was erg goed, omdat je vanuit verschillende gangen de analyse kreeg. Ook gaf Geoske een goede uitleg wat er te zien was op de metingen en waar ik aan kan werken. Dit liet ze ook ervaren door bij te sturen. Ook als het beter ging, gaf ze dat aan, dit werkte erg motoverend. Er is oog voor het welzijn van de ruiter en daarmee ook voor het paard. Ik heb nu inzicht dat ik teveel op links zit, dat verklaart ook wel dat ik meer last heb van mijn linkerkant. Ik vond het fijn om te ervaren hoe ik mijn zit kan verbeteren door meer los te laten in mijn onderrug en meer te focussen op mijn ademhaling tijdens het rijden.
L.
Super geholpen, weer meer inzichten gehad en gekregen. Ik raad iedereen het aan om dit een keer te doen!
Eveline

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje!