voor een betere aanleuning

Teugeldrukmeting

Wil je graag een fijne stabiele aanleuning?

Waarin je een goed contact hebt met je paard en hiermee je paard optimaal kan begeleiden?

Met dezelfde lichte druk in je linker en rechterhand?

Geen blaren meer op je vingers? En geen zere handen meer na het rijden?

Inzicht in hoeveel druk je in de handen hebt?

Herken je dit?

Daar gaan we wat aan doen!

Maar het kan ook anders...

Wil jij een fijne stabiele aanleuning, waarin je je paard beter aanvoelt?

Wil je je paard beter kunnen begeleiden tijdens het rijden?

Wil je met zo min mogelijk druk rijden, maar wel een fijne aanleuning houden?

Wil je evenveel druk in je linker- als rechterhand?

Wil je geen zere handen meer na het rijden?

Wil je inzicht in de eigen teugelvoering?

Ik ga je hierbij helpen

Teugeldrukmeting

De teugeldrukmeter is simpel gezegd een sensor die de teugeldruk meet.
De sensor maak je aan het bit vast en je maakt de teugel eraan vast. Deze sensor registreert de druk van de teugels op het bit. Dit is live te volgen en naderhand is er een grafiek en een samenvatting hiervan te zien.

Het is belangrijk om een zo constant mogelijke lage druk te creëren, waarbij even een piek niet erg is, maar de basisdruk moet weer zo snel mogelijk worden opgezocht. Bij minder ervaren ruiters/paarden zal de aanleuning minder stabiel zijn en dus hogere pieken en dalen. Tevens kan het per paard verschillen hoe hoog de basisdruk is.

 

Symmetrie...

Daarbij is zeker van belang dat links en rechts zo gelijk mogelijk is, streef altijd naar symmetrie….
Om een meting te vergelijken heb ik een protocol opgesteld, met stap, draf en galop, zowel links als rechtsom van enkele minuten. Hierna is er de mogelijkheid om instructie te geven met behulp van de teugeldrukmeting, dit is in samenwerking met de ruiter. Zijn er bepaalde oefeningen die de ruiter wil oefenen? Is het paard op 1 hand altijd moeilijker of zwaarder in een hand?

 

 

Zo gaan we het aanpakken:

1

Neem contact met me op en plan een workshop op je eigen stal of sluit aan bij een bestaande workshop

(zie agenda)

2

Ik voer een protocol uit met de teugeldrukmeter. Daarna gaan we samen aan de slag om te kijken whoe we dit kunnen verbeteren

3

Je gaat naar huis met een fijn gevoel. Je weet wat je moet gaan veranderen en belangrijker: je weet ook hoe dit moet voelen. Dus je kan hier zelf verder op gaan oefenen.

Het resultaat

Na dit traject:

Reviews van mijn klanten

Ik dacht dat ik een lichte hand had en op rechts vaak iets meer druk. Met de teugeldrukmeter bleek dat ik vaak helemaal geen verbinding had. Een los-vast verbinding waardoor ik mijn paard veel stoorde in haar mond. Door hier bewust van te worden ben ik anders gaan rijden. Nu kan ik met een fijne aanleuning blijven meebewegen.
Babette
Door regelmatig met de teugeldrukmeter te rijden wordt mijn dochter (9) zich bewust van wat ze met haar handen doet. Ze had altijd links meer druk, maar sinds de laatste weken is dat bijna gelijk! Heel fijn dat er naar het hele plaatje gekeken wordt, houding en zit en hoe de pony loopt.
A.
Super geholpen, weer meer inzichten gehad en gekregen. Was een fijn en leerzaam moment. Ik raad het iedereen aan om te doen.
Eveline
Lara met Gypsy

Wat je krijgt

Teugeldrukmeting

Dit alles nu voor slechts (introductieprijs):

€ 49,50- per persoon

Extra mogelijkheid voor clublessen en maneges

Er zijn ook opties voor clublessen of maneges die graag hun ruiters bewust willen laten worden van de teugelvoering. Dan kan er kortere sessie plaatsvinden ter introductie en geldt er een uurprijs. Neem even contact op hierover.

Vragen die je misschien nog hebt:

Meestal zijn er zeker mogelijkheden, maar bij meer reistijd en km’s kan het zijn dat er meer deelnemers gevraagd worden of dat de prijs per persoon iets hoger ligt. Stuur mij even een berichtje via mijn contactpagina.

Door mijn beperkte tijd vind ik het heel fijn als deelnemers op tijd annuleren. Lukt dit niet binnen 24 uur, dan mag iemand anders op jouw plek deelnemen in de workshop. Ik kan helaas geen geld terug geven, aangezien mijn lopende kosten ook doorgaan.

contactpagina.

Ja zeker, door mijn ruime ervaring met mulipatholgie kan ik bij iedereen een stukje bijdragen aan verbetering, dus wees welkom!

Ja zeker! Hoe mooi is het als je meteen met een goede houding leert paardrijden, dat scheelt weer een hoop afleren. contactpagina.

Zeker, ik sta open voor samenwerking, neem even contact op contactpagina.dan bespreken we de mogelijkheden. Ik heb evt ook nog een netwerk aan professionals.

Natuurlijk, ik denk dat dit een hele mooie unieke aanvulling is op bestaande opleidingen en cursussen. Neem even contact op met mij contactpagina.

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje!