Over mij

'Paarden zijn net mensen,
ze zijn allemaal anders'

Geoske Stiefelhagen

Mijn naam is Geoske Stiefelhagen en ik ben al mijn hele leven geïnteresseerd in paarden. Niet alleen in het rijden zelf, maar ook in de theorie erachter.

Na mijn studie als fysiotherapeut ben ik dan ook doorgegaan voor dierenfysiotherapeut, daarnaast heb ik nog wat specialisaties gevolgd: Hiermee heb ik geleerd om naar het hele plaatje (oorzaak/gevolg, fysiek en mentaal) te kijken en niet alleen naar 1 specifieke klacht.

Objectief

Waar ik tegenaan loop is dat elke therapeut nogal subjectief blijft, zoveel behandelaars, zoveel meningen. Ieder op zijn eigen vakgebied.

Toevallig kwam ik in aanraking met een digitaal drukmeetsysteem, hierdoor zag ik veel nieuwe mogelijkheden om het paardrijden te objectiveren. Door mijn ervaring als fysio en dierenfysio en nu een objectief beeld erbij te hebben hoop ik te kunnen analyseren waar het probleem in zit: ruiter, zadel of paard. En hoop ik hiermee ook door naar het totaal te kijken combinaties te optimaliseren.
Vele proefmetingen, trainingen, meekijken met zadelpassers met systeem, verdieping in wetenschappelijke onderzoeken en proefschriften hebben bijgedragen aan mijn huidige kennis over het drukmeetsysteem.

Er zijn zoveel meningen over hoe een paard zou moeten lopen (en hoe niet) en met de komst van social media is het er ook niet leuker op geworden. Misschien moeten we het meer per combinatie bekijken?  natuurlijk met respect voor de ontwikkeling en welzijn van het paard?

Wat voor het ene paard een prima training is, kan voor het volgende paard totaal niet werken.”

Mijn eigen dieren

Mijn eerste ‘eigen’ lease pony was Karmalita Happy Harvey. De meest mooie en knappe pony, waar de echte basis mee is gelegd. Helaas groeide hij niet mee met mij….. en heb ik afscheid moeten nemen

Daarna nog een leasepony en later een eigen paard gehad, veel later nog een eigen pony, waar ik ook weer een hoop van heb mogen leren.
Momenteel geen eigen paarden meer, dit vind ik niet te combineren met mijn 2 dochters (die helaas niet fanatiek met paarden bezig zijn)

Wel rijd ik nog steeds op een heel fijn paardje.

Poezen

Vroeger thuis hadden we al poezen en u heb ik ze nog steeds. Roosje, Fleurtje en Lizzy. Met de laatste hebben we een aantal nestjes gehad. Ik vind dat er niks mooiers is dan kleine kittens die opgroeien, zeker als het kleine ragdolls zijn, geweldig.

 

Beloningsgericht

Vertel bijv. dat je met positieve methoden werkt, zodat baasjes die hier bewust naar zoeken weten dat ze bij jou goed zitten.

Persoonlijke aandacht

Vertel bijv. dat je persoonlijke aandacht voor baasje & hond heel belangrijk vind en ze niet als nummertje behandelt.

Gediplomeerd

Vertel bijv. dat je gediplomeerd bent om je expertstatus te verhogen en te zorgen dat baasjes je vertrouwen.

Mijn opleidingen & cursussen

Cursus
fysiotherapie (humaan)
dierfysiotherapie
acupunctuur (humaan)
geriatrie fysiotherapie (humaan)
Dry-Needling voor dieren
echografie (humaan)
tapen (humaan en dieren)
werken met de drukmat
thermografie humaan en dieren

Gratis 3 oefeningen

Krijg 3 belangrijke oefeningen voor een betere houding.

Vul nu je mailadres in en ontvang 3 belangrijke oefeningen voor een betere houding. De oefeningen zijn makkelijk, overal toepasbaar en effectief tegen rugklachten, een win-win situatie dus.